Skip to main content

Vanaf 2 november zal Marie-José de Bruijn de nieuwe fractievoorzitter zijn van CDA Beek. Na een jaar heeft René Beaumont besloten om zijn functie neer te leggen.

René heeft aangegeven dat de combinatie tussen zijn werkzaamheden als specialist ouderengeneeskunde, docent aan de universiteit in Maastricht en het fractievoorzitterschap te moeilijk bleek te zijn. “Onze fractie is breed en bevat vele kwaliteiten en verdient dan ook een fractievoorzitter die kan borgen dat de kwaliteiten ten volle ingezet en benut worden. In het afgelopen jaar is mij duidelijk geworden dat dit niet lukt op de manier, waarvan ik persoonlijk vind dat deze aansluit bij onze fractie en dan moet je keuzes durven maken”, aldus René. Ondanks dat René het fractievoorzitterschap neerlegt blijft hij wel met zijn kennis en kunde actief als raadslid in onze gemeente.

Marie-José is sinds 2015 raadslid en tevens voorzitter van de commissie Inwonerszaken. Ze heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een gedreven en betrokken persoon met hart voor onze gemeente. “Ik ben trots op onze fractie en wil ieders kwaliteiten blijven benutten voor datgene waarvoor we zo hard aan het werk zijn”, laat Marie-José verheugd weten.

Met de benoeming van Marie-José de Bruijn tot fractievoorzitter wordt Jens Janssen (fractiepenningmeester) de nieuwe vicefractievoorzitter.