Skip to main content

Marielle Broekhoven-Ummels, een zeer gewaardeerd lid van het CDA Beek, is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze benoeming is een beloning voor haar 35 jaar lange toewijding als bestuurslid van het Lucia Comité in Beek. Van jongs af aan heeft Marielle zich ingezet voor de selectie en begeleiding van de Beekse Lichtkoningin en hofdames bij bezoeken aan ouderen en gehandicapten.

Naast haar betrokkenheid bij het Lucia Comité, is Marielle sinds 2019 bestuurslid bij Zij Actief Spaubeek. Als bestuurslid organiseert zij maandelijks diverse activiteiten, zoals wandelingen, excursies en filmavonden.

Marielle is een behulpzame persoon en draait haar hand niet om voor ‘kleine’ klussen, zoals het poetsen van het kerkgebouw en de maandelijkse bezorging van het parochieblad. Naast haar vrijwilligerswerk verleent ze ook mantelzorg. Tot 2023 zorgde ze voor haar beide ouders, maar na het overlijden van haar moeder, zorgt ze nu voor haar vader door hem naar doktersbezoeken te brengen, huishoudelijke hulp te bieden en leuke dingen met hem te ondernemen.

Marielle is een bescheiden, empathische en vriendelijke persoonlijkheid. Ondanks haar voorkeur om op de achtergrond te blijven, zet ze zich met volle overgave in voor haar medemens. Het is dan ook niet meer dan terecht dat zij deze beloning heeft ontvangen!