Skip to main content
Raadslid René Beaumont (33) wordt met ingang van maandag 19 september de nieuwe fractievoorzitter van het CDA Beek in de gemeenteraad. Dat heeft de fractie van het CDA Beek recent unaniem besloten tijdens de fractievergadering. René neemt het fractievoorzitterschap over van huidig fractievoorzitter Michael Theuns, die wel raadslid blijft.
Het initiatief voor de wisseling van de wacht komt vanuit Michael zelf, die in juni benoemd werd tot lijsttrekker van het CDA Limburg voor de aankomende Statenverkiezingen. “In de vakantieperiode heb ik hier lang en goed over nagedacht. En ben tot de conclusie gekomen dat je niet én full time kunt werken en daarnaast nog eens zowel een goede fractievoorzitter als een goede lijsttrekker kunt zijn. Als fractievoorzitter heb je naast je inhoudelijke dossiers als raadslid ook nog eens een grote en tijdrovende verantwoordelijkheid voor het geheel. Deze fractie verdient iemand die daar de komende periode zijn volle aandacht op kan richten”, aldus Michael.
Na deze aankondiging in de fractie ging die in beraad en werd unaniem huidig vicefractievoorzitter René Beaumont naar voren geschoven als opvolger van Michael. “Met René is de fractie in goede, vertrouwde handen. Ondanks zijn leeftijd is hij iemand met veel ervaring en kennis, die daarnaast ook nog eens een ongelofelijke gunfactor heeft. Ik ben heel blij en trots dat hij dit wil gaan overnemen van mij”, aldus Michael.
Ook René zelf is verheugd met zijn nieuwe rol binnen de fractie: “Ik ben enorm trots dat de fractie unaniem het vertrouwen in mij heeft uitgesproken zo aan het begin van dit nieuwe politieke jaar. En ben blij dat Michael als raadslid gewoon deel uit blijft maken van de fractie. We gaan dus samen door waar we gebleven waren, veur Baek!”
Met de benoeming van René tot fractievoorzitter wordt Marie-José de Bruijn (fractiesecretaris) de nieuwe vicefractievoorzitter. Jens Janssen neemt de rol van René als fractiepenningmeester over, waarmee de verjonging die sinds 2018 binnen het fractiebestuur is ingezet ook in deze periode wordt gecontinueerd.